Bolagslyftet Annons

Kompetenslistan

Om Bolagslyftet

Press/nyheter

Kontakt

Hem
MENY
Vårt erbjudande
Fakta om Bolagslyftet
Om sajten/cookies
Partners
Checklistor
Bildbank


Fakta om Bolagslyftet


Bolagslyftet är skapat för synliggöra att det finns kompetenta och aktiva kvinnor som kan och vill arbeta i bolagsstyrelser.

Man måste själv anmäla sitt intresse av att vilja bli nominerad till en bolagsstyrelse genom att anmäla sig själv på Bolagslyftet. Det som exponeras på kompetenslistan är namn, ort pch kontaktuppgift genom mail.

Kommuner, landsting, Staten eller privata bolag kan vända sig till Bolagslyftet för att få kandidater till sin styrelse.

Grunden till initiativet är påståendet att det inte skall finnas nog med kompetenta kvinnor att kunna ingå i börsbolagens styrelser eller i offentliga bolagsstyrelserna. Vi tror oss veta att den kompetensen finns. Till de samhällsägda bolagsstyrelserna finns många kvinnor i framträdande positioner inom politiken. I partiledningarna och på valbara listor. Därtill finns massor med kompetenta kvinnor, inte minst i näringslivet, som kan komma i fråga att blir valda till en styrelsepost i en kommunal bolagsstyrelse. Om politikerna skäller på näringslivet måste faktiskt politikerna sopa framför egen dörr först.
Lyft

Annons
I samarbete med
Ruter Dam
Företagarförbunder
Tankesmedjan Liberalerna
Bolaglyftet Tel 0708-14 44 00 · E-post · Cookies