Bolagslyftet Annons

Kompetenslistan

Om Bolagslyftet

Press/nyheter

Kontakt

Hem
MENY
Krönika
Senaste nytt
Artiklar - goda råd
Bildbank


Toppsäljarnas 10 tips


Salesman
Om man inte säljer så överlever inte bolaget. Det finns massor av säljstilar men till sist handlar det alltid om resultatet. Vill du vara väldigt framgångsrik bör du ta del av ?toppsäljarnas? tio bästa tips:

1. Jobba hårt
Toppsäljaren vet att fler samtal betyder fler affärer.

2. Ge allt i varje kundkontakt
En toppsäljare är en toppsäljare i varje samtal eller möte. Förbered dig mentalt innan du lyfter luren eller kliver in på mötet på att du ska ge allt och stänga affären!


3. Det är resultatet som räknas
Toppsäljare pratar inte om vad de har ?på gång? utan låter resultatet tala sitt tydliga språk. Kom ihåg: ?In sales, money is how you keep score?.

4. Leta inte efter bortförklaringar, ta 100 % ansvar
Det enda du kan påverka är dig själv: hur hårt du jobbar och hur du pratar med kunderna. Toppsäljaren vet att yttre omständigheter som dåligt väder, konjunkturer och material du ringer på alltid kommer att finnas där. Om du inte säljer beror det på dig själv.


5. Lev ett sunt och balanserat liv
Om du vill vara en toppsäljare måste du också må och känna dig som en toppsäljare. Detta kräver att du inte slarvar med sömn, kost och träning.

6. Var dig själv, ha kul och våga vara fräck!
En toppsäljare vågar ta ut svängarna och säga det som kanske inte förväntas. Var professionell och serviceinriktad, men glöm inte bort att vara dig själv!

7. Se till att kunden förstår vad du säger
Toppsäljaren är lyhörd och överdrivet pedagogiska när de pratar med kunden. Om kunden inte förstår hur han/hon skall använda våra tjänster blir det ingen affär.

8. Se till att du förstår vad kunden säger
Lyssna ordentligt på kunden och låt kunden förklara sin situation. Var nyfiken och se till att du får en bra bild över vad kunden gör, hur han gör det, varför han gör det och vem/vilka han gör det med.

9. Fokusera på rätt kunder
Lägg inte ned två timmar på att skriva ett förslag till en kund som inte har visat ett tydligt intresse och som inte är beredd att betala vad det kostar.

10. Ta vara på tiden, det är allt du har som säljare
Toppsäljaren vet att kafferaster, samtal med kompisar och långa luncher är tid och affärsmöjligheter som brinner upp. Gör din administration innan 08.00 eller efter 17.00 om du vill uppnå toppresultat!


Annons
I samarbete med
Ruter Dam
Företagarförbunder
Tankesmedjan Liberalerna
Bolaglyftet Tel 0708-14 44 00 · E-post · Cookies